УЧИТЕЉИЦА   ИВАНА              ВАЊА

Како лако преживјети први разред као родитељ

Полазак  у школу у животу било ког дјетета је велики догађај. Нека се дјеца брзо прилагођавају, неки теже.  

 • Шта је најважније? Важно је објаснити дјетету да је школа  предивно и чаробно мјесто гдје може да упозна дјецу, научи плесати, пјевати, играти се , забавити се и нешто научити припремити се за нову фазу у животу. 
 • Организујте да први дан буде посебан   Први дан школовања је велика ствар и треба га третирати као такав. Нови ранац, фотографија првог дана у школи, посебан доручак – они помажу дјеци да помогну да знају да се дешава нешто ново и посебно. 
 • Разговарајте о школским обавезама. Већина дјеце добро се снађе када знају шта да очекују. Упознавање с дјетета с школским обавезама и оним шта ће се догађати у школи му помаже .
 • Повежите се са учитељем. . Учитељ  вашег дјетета треба да буде партнер у његовом раном школовању и може бити сјајан ресурс за помоћ вашем детету током првих школских дана и током цијееле године.
 • Рутина:  Најбоље је успоставити ново време за спавање (ако је потребно) и дневну рутину ( оброци играње , учење).
 • Стручна помоћ :Свако дијете је појединац, стога нису сва правила за припрему иста.  Прилагођавање новој средини, новим обавезама  понекад може бити и тешко. Уколико уочите проблем на почетку јавите

И за крај не заборавите !!!!

Оно што је најважније за родитеље, најбољи начин да се припреме за школско образовање је да једноставно уживају у дану … и години! Ово је велика прекретница за вашу породицу и ззбог забринутости не вриједи пропустити радости школских година.

Ивана Милић учитељица 29 година

Као учитељица да би им улепшала први дан направила сам честитку за срећан почетак.

1 thought on “Како лако преживјети први разред као родитељ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *